Abrahams belooft herinrichting Leysweg

Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW) beloofde in het parlement een studentveilige inrichting van de drukke Leysweg. Deze drukke verkeersader, waar een aantal opleidingsinstituten zijn gevestigd, mist noodzakelijk wegmeubilair voor een veilige doorgang van studenten. Zo ontbreken er voetpaden en oversteeklichten. Deweerszijden van de weg zijn begroeid met struikgewas, wat het onveilig maakt voor studenten. Scholieren maken veelvuldig gebruik van de openbare weg, vooral bij de leswisseling, daar de lesruimten van onder andere het Natin en Havo 3 in verschillende gebouwen aan de Leysweg gevestigd zijn. Dat vergroot de noodzaak voor het plaatsen van wegmeubilair voor met name het langzaam verkeer. De OW-bewindsman deelde mee dat voor deze herinrichting de palen van nutsbedrijven verplaatst zullen worden om ruimte te creërenvoor de voetgangerspaden aan weerszijden van de weg. Naast het Natin en Havo 3 zijn ook het IOL, het Polytechnisch College en deAnton De Kom Universiteit van Suriname gevestigd in deze weg.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: