Voetgangers in staat rijdend verkeer te stoppen

Naar analogie van onder andere Nederland en Curaçao, hebben nu ook voetgangers in Suriname de mogelijkheid om het rijdend verkeer tot stilstand te brengen, als ze willen oversteken. Op vier locaties worden er door de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken digitale voorzieningen getroffen om het verkeer te stoppen. Als de voetganger op de knop op de paal van de digitale borden drukt, komt er een tekst te staan van ‘Stop en verleen voorrang aan voetgangers’. De voetgangers hebben dan 15 seconden de tijd om de weg over te steken. Elke keer dat men indrukt, krijgt men een nieuw termijn van 15 seconden. De eerste installatie is dinsdag in gebruik genomen aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat, net voor het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI). De andere komen te Para nabij het commissariaat, te Tout Lui Fautkanaalweg en aan de Henk Arronstraat.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: