Gpk Benschop: ‘Pg zal bepalen of daders vuurwerkincident vervolgd zullen worden’

De procureur-generaal (pg) zal bepalen of er verdere rechtsvervolging komt in het vuurwerkincident van de Pertjajah Luhur (PL) te Nickerie. De politie van Nickerie heeft haar vooronderzoek afgerond en het dossier opgestuurd naar de pg. ‘Wij wachten nu op instructies van de pg om deze zaak verder af te handelen’, zegt gewestelijk politiecommandant (gpk) hoofdinspecteur Stanley Benschop van Nickerie. Benschop geeft nadrukkelijk aan dat de PL geen vergunning had om vuurwerk af te schieten. Ze hadden alleen vergunning aangevraagd voor het maken van muziek tussen 13.00 uur en 03.00 uur. De gpk geeft aan dat er geen klassenjustitie toegepast zal worden. ‘Wet en recht gelden voor iedereen. Als iemand in overtreding is geweest, zullen er maatregelen tegen hem volgen.’
De PL had op zaterdag 15 december een jaarafsluitingsactiviteit aan de Mr. Van Pettenpolder. Omstreeks 9.00 uur in de avond begon men met het afschieten van vuurwerk, waaronder de zogenaamde Thunder King. Dat is een kunstvuurwerk dat in een doos van 20 x 20 centimeters is verwerkt. Het vuurwerk gaat de lucht in. Tijdens het afschieten kantelde de doos, waardoor het vuurwerk op het publiek werd gericht. Volgens Benschop zijn er 3 personen gewond geraakt. Een vrouw kreeg brandwonden in haar gezicht en op de borst. ‘Gelukkig had ze een bril op, anders zouden er delen van het vuurwerk in haar ogen belanden. Daarnaast zijn er nog 3 personen van 1 familie getroffen. Twee liepen verwondingen op, waarbij een kind van 12 jaar, dat een brandwond opliep aan zijn linkervoet, en de vrouw aan haar lies. De vierde persoon raakte niet gewond, maar klaagde van oorpijn. Het vuurwerk knalde dichtbij haar oor’, vertelde Benschop.
Asha Gajadien-Bhagwat
 
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: