Distributie waardebonnen aan leerkrachten heel chaotisch verlopen

De verstrekking van de waardebonnen aan de verschillende scholen is heel chaotisch verlopen. De leerkrachten zijn dit jaar voor het eerst bedacht met een waardebon vanuit het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). Vanaf het aantreden van deze regering zijn de verschillende overheidsambtenaren aan het eind van het jaar bedacht of met een pakket of een waardebon. De leerkrachten behoorden tot laatst nog tot een vergeten groep. Na dit onder de aandacht gebracht te hebben van de vakbondstoppers en het ministerie is het dit jaar gelukt om ook de leerkrachten te gedenken. Aangezien zij de grootste groep zijn, is besloten om hen een waardebon te geven. De diverse vos-scholen konden uiterlijk gisteren de bonnen ophalen bij Minov.
De voj- en basisscholen zouden dat vandaag moeten doen. Vanaf de distributie is het een probleem geweest, zeggen de verschillende schoolleiders en directeuren. Het is heel onduidelijk voor de schooldirecteuren hoe de organisatie tot stand is gekomen. Een schooldirecteur vertelt dat hij maandag naar het ministerie ging om de bonnen voor de leerkrachten van zijn school af te halen. Hij kreeg te horen dat er geen bonnen meer waren. Dus moest hij gisteren weer terug. Hij kon niet persoonlijk gaan en belde het ministerie vooraf. De directeur kreeg te horen dat hij iemand kon sturen om de bonnen op te halen. Daar aangekomen bleek er een lange rij te zijn. Ondanks alle informatie via de telefoon, moest de vertegenwoordiger van de school weer terug om een lijst mee te nemen. Weer aangekomen kreeg hij te horen dat de bonnen op waren. De directeur had gehoopt om de leerkrachten nog voor de vakantie te voorzien van de waardebonnen, maar dat is hem niet gelukt. Het is onduidelijk wanneer de leerkrachten van deze school kunnen worden voorzien van de bonnen, aangezien ze al vakantie hebben. De directeur hoopt dat het alsnog goed komt met de bonnen.
BvL-voorzitter Wilgo Valies zegt dat alle leerkrachten van de school waar hij aan verbonden is, zijn voorzien. Hij heeft ook begrepen dat het heel druk was bij de distributie. Hij hoopt dat het ministerie nog voor de vakantie alle leerkrachten aan een waardebon kan helpen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: