Vp belooft meer geld voor LVV-begroting

De begroting van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) wordt verder opgetrokken, naast de reeds ingediende suppletoire begroting. Dit zei vicepresident Robert Ameerali vrijdagavond in het parlement. Verschillende assembleeleden hebben er bij de regering op aangedrongen meer middelen beschikbaar te stellen voor dit departement. Ook LVV-minister Hendrik Setrowidjojo merkte op nog meer geld nodig te hebben om de beleidsintenties te kunnen uitvoeren. Zo noemde hij het succes van het project ‘Kleine herkauwers uit het Tibiti’gebied’, waar al 300 rammen verkocht zijn aan veeboeren voor de kweek van sterke rassen. Dit project behoeft uitbreiding, waarvoor middelen nodig zijn. Op de suppletoire begroting zijn de middelen, groot SRD 3 miljoen, gereserveerd voor de betaling van de beloofde incentives aan de rijstboeren. De uitbetaling zal plaatsvinden na aanname van deze begroting.
Het Palu/MC-assembleelid Henk Ramnandanlal vroeg donderdag om nog een extra 46 miljoen SRD voor LVV. Dit zou noodzakelijk zijn voor het inlopen van het achterstallige cultuurtechnisch onderhoud. De kosten van dit onderhoud zijn een poos geleden geraamd op SRD 120 miljoen voor de agrarische sector. Volgens Ramnandanlal is meer geld nodig om de gewenste groei te realiseren. De beschikbare middelen van het afgelopen dienstjaar waren in verhouding tot de omvang van de duurzame sectoren onvoldoende. Dit heeft zich vertaald in een geringe groei van 5 %.  De vp kon niet concreet aangeven hoeveel geld additioneel  vrijkomt voor LVV. Die beslissing zal in de regering nog genomen moeten worden, merkte Ameerali op.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: