Verkeerd overstekende voetgangers riskeren SRD 25 boete

‘Automobilisten en andere weggebruikers die een zebrapad naderen, zijn verplicht te stoppen, als voetgangers bezig zijn de oversteek te doen of als ze aanstalten maken gebruik te maken van het zebrapad.’ Dit zegt inspecteur Dropatie Ramkhelawan, hoofd voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname (KPS) aan Dagblad Suriname. Weggebruikers kunnen aan de houding van voetgangers merken of zij aanstalten maken om de oversteek te doen. Voetgangers zijn evenwel  in overtreding  als het voetgangerslicht op rood staat en ze toch gebruikmaken van het zebrapad om de oversteek te doen. Dat levert hen een bekeuring op zegt Ramkhelawan. De boete voor deze overtreding is SRD 25. Ook naast het zebrapad oversteken levert een bekeuring op van SRD 25.  De politieofficier zegt dat de politie al vaker in het stadscentrum, voetgangers die in overtreding waren, op de bon heeft geslingerd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: