Stiefvader en oom riskeren elk 5 jaar cel

In een zedenmisdrijfzaak staan een 46-jarige stiefvader en een 39-jarige oom terecht wegens verkrachting van een 10-jarig meisje. Op de voorgaande zitting had openbare aanklager Nirmala Maikoe een straf van 5 jaar tegen elk gevorderd. De advocaat Robby Neslo pleitte dat zijn cliënt het feit steevast heeft ontkend. Dat de verdachte boegroes aan zijn geslachtsdeel heeft, zou iemand aan het slachtoffer hebben verteld. De advocaat gaf wel aan dat zijn cliënt reeds eerder, bijkans 9 jaar geleden, zich schuldig had gemaakt aan een soortgelijk misdrijf. De moeder van het kind zou een drugsgebruiker zijn en het meisje zou niet meer naar school gaan.
De officier acht het feit zeer ernstig. Zij persisteerde bij haar strafvoorstel. Het kind heeft duidelijk verklaard dat zowel de stiefvader als de oom haar heeft misbruikt. De kantonrechter doet op 4 januari uitspraak in deze zaak. De oom heeft in zijn laatste woord aangegeven dat hij onschuldig is. De stiefvader verzocht de rechter om hem in Santo Boma te doen plaatsen. Ook verzocht hij de rechter om hem een kans te geven. Beide verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan   
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: