Inter Kaja blikt The Stars in (10-1)

Inter Kaja heeft met een monsterscore kunnen winnen in de competitie van de Wanica Sportorganisatie (WSO). Van The Stars werd met 10-1 verslagen, na een 4-0 ruststand. Carlos Adjako (2x), Ortega Adjako (2x), Uraldo Adjako, John Amiemba, Igente Darson en Edmund Pinas (3x) scoorden voor Inter Kaja. Alfonsius Sabajo redde de eer voor The Stars. Afgelopen weekend waren er veel hoge scores te noteren bij de WSO. Zo won Sunny Point met 4-2 van Pontbuiten. Bijoris Abiode, Maikel Kwasie en Gilberto Pinto (2x) scoorden voor de koploper. Farrel Amindie en Roche Tay scoorden voor Pontbuiten. De andere topclub, Lawa VIP, was met 3-1 te sterk voor Sarocaan. Maure Atomang, Rowens Mas en Romario Dankie scoorden voor de ploeg uit Lawa, Rayen Amoko scoorde voor Sarocaan.
Jaw Jaw verloor haar eerste wedstrijd in de competitie. Legacy won met 2-1 door doelpunten van Ruben Pikintio en Donovan Bona. Voor Jaw Jaw scoorde Bredley Fonkie. Young Rhytm maakte Pokigron af met 7-2, na een 2-2 ruststand. Gianny Bree, Romeo Adensiba (2x), Patrick Pika (2x) en Furgel Stippel (2x) scoorden voor Young Rhytm. Savario Huur en Braldey Linga scoorden voor Pokigron. Titelverdediger Bermuda won haar eerste partij dit seizoen. Na 5 oprij verloren te hebben, won ze haar zesde wedstrijd van Santodorp met 3-2. Giovanni Djoe, Miquel Pintoe en Olton Palang scoorden voor Bermuda, Jocenco Amoilafoe en Rouche Oosterwolde voor Santodorp.
Twaalf doelpunten vielen in de wedstrijd tussen FTN en Real Kaja. Na een 3-0 ruststand voor Real Kaja eindigde de wedstrijd in een 6-6 gelijkspel. Jason Mina Ro, Sandili Josafath en Robertino Paulus brachten de semikampioen van afgelopen seizoen na 14 minuten op 3-0. Marcelino Zandveld bracht Real Kaja op 4-0 in de 47ste minuut. Een minuut hierna scoorde FTN haar eerste doelpunt via Joel Petrusi (4-1). Glerby Eduards bracht de stand op 4-2 in de 57ste minuut, maar Jason Mina Ro dacht met de 5-2 in de 59ste minuut de wedstrijd beslist te hebben voor Real Kaja. Maar FTN gaf niet op. Jurgen Eduards scoorde in de 62ste minuut de 5-3, terwijl Glerby Eduards met nog een kwartier te spelen de score bracht op 5-4. Jonathan Eduards scoorde de gelijkmaker voor FTN in de 79ste minuut. Resha Fonkel bepaalde in de 82ste minuut de score op 6-5 voor Real Kaja, maar met nog een minuut te spelen bepaalde Jonathan Eduards de eindstand op 6-6.
De competitie van de WSO wordt donderdagavond voortgezet met twee wedstrijden, te weten om 19.00 uur Legacy –Pontbuiten en om 21.00 uur Sarocaan – FTN.