Deelnemers gecertificeerd in Javaanse bruidsboeketten

Op initiatief van de kunstenaar Soeki Irodikromo en de Stichting Akomo Ketjoweh in Suriname werd de cursus Sekar Mayang verzorgd. De Sekar Mayang is een Javaanse bruidsboeket. Bij de Javaanse gemeenschap hebben zowel de bruid als de bruidegom een eigen boeket. Tien studenten hebben met goed gevolg de 3 maanden durende cursus gevolgd en mochten afgelopen zondag in Sana Budaya hun certificaten in ontvangst nemen.
Soekiran Kromoredjo, voorzitter van de stichting, zegt dat de achterliggende gedachte van het verzorgen van de cursus was om de Javaanse kunst en cultuur te behouden en te koesteren. Volgens hem dreigen veel uitingen van de Javaanse kunst  en cultuur verloren te gaan. Tijdens de cursus moesten de deelnemers de verschillende onderdelen van de bruidsboeketten vervaardigen. De cursus werd verzorgd door A. Kasmiran – Paiman.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: