Vandaag uitspraak in strafzaak Mungra

Rechter Maytrie Kuldipsingh zal uitspraak doen in de strafzaak tegen de politicus Soerindre Mungra en zijn dienstvrouw, Parbatie R. Mungra wordt verdacht van verkrachting en mensenhandel en zijn comparant voor mensenhandel. De rechter gaf op de laatste zitting te kennen dat het niet om een eenvoudige zaak gaat. Officier van justitie Roy Elgin had reeds eerder een strafvoorstel van 4 jaar tegen elk gedaan. Volgens hem is het 16-jarig Guyanees meisje seksueel geëxploiteerd door het tweetal. Het slachtoffer werd opgehaald door de verdachte Mungra. Voor haar diensten (‘bedrijven van seks’) ontving zij geld. Volgens verklaring van het meisje werd al haar geld afgepakt door haar tante, Parbatie R.. Het slachtoffer was samen met haar tante via de Backtrack naar Suriname gekomen.
De advocaten Oscar Koulen en Benito Pick hebben elk voor vrijspraak gepleit voor de verdachte Mungra. Deze zei aan Dagblad Suriname dat hij hoop heeft. Hij zegt te weten dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: