Messi komt op 90 goals voor 2012

FC Barcelona heeft zondag in de Spaanse competitie overtuigend afgerekend met naaste rivaal Atlético Madrid. De koploper won in Camp Nou met 4-1, door onder meer weer twee treffers van Lionel Messi. Het totaal van de productieve Argentijn in 2012 staat inmiddels op 90. Atlético kwam wel op voorsprong door een fantastische stift van Radamel Falcao. Adriano maakte even fraai gelijk. Sergio Busguets bepaalde de ruststand op 2-1. In de tweede helft ging de Messi-show onverdroten verder. Met de nederlaag lijkt ook de tweede ploeg van Madrid (voorlopig) uitgeschakeld in de titelrace. De achterstand van nummer twee Atlético bedraagt na vanavond negen punten. Titelverdediger Real Madrid, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Espanyol, volgt op liefst dertien punten van Barça.
Logisch dat coach José Mourinho niet meer gelooft in een kamioenschap. ‘Het lijkt mij een onmogelijke opgave om nu nog de titel te halen’, zei de Portugees het teleurstellende gelijkspel (2-2) tgen Espanyol. ‘Het is de eerste keer dat ik een situatie zit dat mijn team nog zo weinig zicht op prijzen heeft. Maar het is geen drama. Ik beschouw dit als fase die bij het leven hoort.’
De Koninklijke uit de hoofdstad blijft maar voortmodderen, ook voor eigen publiek tegen de tweede club uit Barcelona. Espanyol kwam op voorsprong door een treffer van Sergio Garcia. Cristiano Ronaldo maakte vlak voor rust gelijk en Fabio Coentrao zette de thuisploeg op voorsprong. In de 87ste minuut werd het toch nog onverwacht 2-2 door Juan Albin.
Málaga won wel, uit bij FC Sevilla knap met 2-0 en mag zich voorlopig ‘best-of-the-rest’ blijven noemen. De Argentijnse verdediger Martin Demichelis opende de score vlak na rust. Eliseu besliste het duel 20 minuten voor tijd uit een strafschop, nadat Federico Fazio Joaquin had neergelegd. De overtreding kwam hem tevens op rood te staan. Sevilla speelde nog zonder de geblesseerde Hedwiges Maduro (enkel).
Valencia kreeg onder de nieuwe trainer Ernesto Valverde een flinke domper te incasseren. De club die in de Champions League is doorgedrongen tot de achtste finales boog n voor Rayo Vallecano: 0-1. Alejandro Dominguez maakte in de slotfase uit een strafschop het enige doelpunt. Door de verrassende overwinning ging Rayo op de ranglijst Valencia voorbij.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: