CTU-leden bedreigen burger met de dood en vallen agenten aan

Zaterdag nacht heeft zich een voorval afgespeeld op de kruising van de Mirandastraat en Lima Postraat. Daarbij hebben twee leden van de CTU (Counter Terrorism Unit) een man uit zijn auto gesleept, bedreigd met twee vuistvuurwapens en daarna ook met de dood bedreigd. ‘No span, fosi kerst yu o vermist. Dan mi e seni yu leki wan kerstpakket’, waren de woorden van hen richting de burger. Deze was op de kruising vanwege de verkeerssituatie gestopt. De CTU-leden reden vlak achter hen en scholden de man uit toen hij was gestopt. Toen de burger terugsprak, werd hij hardhandig aangepakt.
Na de daad is de burger aangifte gaan doen, terwijl de CTU-mannen zich naar het Waterkant begaven. Twee agentenvan bureau Keizerstraat, die op aanwijzen van de bedreigde burger, zich richting Waterkant begaven voor onderzoek van de zaak, werden ook belaagd door de CTU-mannen. Ze gaven aan van de CTU te zijn en geen verantwoording af te zullen leggen aan de politie. De CTU-leden wilden wegrijden, maar de politie probeerde hen te blokkeren met de prowagen en de Militaire Politie in te schakelen. Ze probeerden toen in te rijden op een agent. Deze sprong weg, maar kreeg daarbij een verwonding aan zijn been. Hierna zagen de mannen kans om weg te rijden.
In deze zaak komt er een diepgaand onderzoek, welke geleid wordt door de recherché van Nieuwe Haven. Ook intern binnen de CTU is er een onderzoek gaande of de mannen werkelijk schuldig waren. De CTU is een speciale unit die rechtstreeks onder de president valt. Dino Bouterse, zoon van president Desi Bouterse, is een CTU-topper.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: