Inbrekers komen vrij van straf

Milton de Kom, Xavirio Mijnard en Lismey Derrik die vanaf 30 november 2011 in verzekering waren gesteld, zijn gisteren elk veroordeeld tot een jaar cel. Aan hen werd ten laste gelegd dat zij een aantal inbraken hadden gepleegd.  De kantonrechter achtte tegen de verdachten twee feiten wettig en overtuigend bewezen. Van de overige delicten achtte de rechter het bewijs niet geleverd. De Kom loopt op krukken en dat is de reden waarom  de rechter elk van de verdachten tot een jaar heeft veroordeeld. De inbrekers hebben een jeugdige aangezet om informatie over woningen waar zij hun slag konden slaan, in te winnen en aan hen door te spelen. Die jeugdige heeft later aangegeven wie er allemaal betrokken waren bij de inbraken. Na de uitspraak, toen de verdachten hun veroordeling goed hadden begrepen, jubelden zij uit blijdschap. Zij werden onmiddellijk in vrijheid gesteld, omdat zij al een jaar en twee weken in voorarrest zaten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: