Vaste aanstelling personeel ‘s Landshospitaal in de maak

De stukken voor de vaste aanstelling van ruim 300 overheidscontractanten liggen op het bord van vicepresident Robert Ameerali voor goedkeuring. Het gaat om personeelsleden van het ‘s Landshospitaal (LH), waarvan sommigen langer dan 20 jaar in dienst zijn van het ziekenhuis.  De onzekere rechtspositie van deze personeelsleden kwam tijdens de begrotingsbehandeling aan de orde. Parlementariërs vroegen aan de minister van Volksgezondheid naar het beleid betreffende deze groep contractanten. Ondervoorzitter Iwan Weeks van de personeelsbond van het LH zegt aan Dagblad Suriname dat de vaste aanstellingen al in de molen zitten. ‘De vicepresident heeft de stukken reeds in behandeling en het  is slechts een kwestie van tijd voor de afhandeling.’ Enkele contractanten hebben de dienst al verlaten vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Deze gepensioneerden krijgen geen pensioen maar een onderstand, vanwege het feit dat zij niet in vaste dienst waren.
Volgens Weeks is de bond nu in onderhandeling voor het wensenpakket van 2013. Het tweejarig pakket 2011/2012 expireert eind deze maand. In het wensenpakket zijn de secundaire voorwaarden opgenomen. Weeks zegt dat de bond gaat voor aanpassing van alle toelagen, daar de bedragen al achterhaald zijn. Het gaat om onder andere wacht- en late diensttoelage.
NDP-assembleelid Rabin Parmessar meent dat het tijd wordt dat de regering conform het personeelsreglement de zaken afhandelt. Volgens Parmessar is er een jarenlange achterstand gecreëerd in de administratieve afhandeling van honderden medewerkers in het LH en AZP die op basis van een arbeidsovereenkomst  werken. Hij riep de huidige regering op haast te maken met deze zaak en verbetering te brengen in  de rechtspositie van deze groep overheidswerkers. 
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: