Rathipal niet tevreden met maatregelen zedendelicten

De laatste tijden staan de kranten bol van de zedendelicten. Bijna dagelijks wordt de samenleving geconfronteerd met een of meerdere gevallen van misbruik van kinderen. In de begroting van het ministerie van Justitie en Politie staat ten aanzien van kinderbescherming, in het bijzonder  wat betreft zedendelicten bij jongeren, dat het ministerie preventief te werk zal gaan. Ook zullen er nieuwsbrieven beschikbaar gesteld worden aan de scholen en zal de voorlichting opgevoerd worden.
NF- parlementariër Mahinder Rathipal heeft tijdens de begrotingsbehandeling aangegeven dat deze maatregelen niet voldoende zijn, gezien de wending die deze zaak thans heeft aangenomen. Hij meent dat de regering heel weinig doet om een halt aan de zedendelicten toe te roepen. Hij juicht het opvoeren van de voorlichting naar de jongeren toe, maar is van oordeel dat de straffen zwaar verhoogd moeten worden. De huidige straffen zijn achterhaald, meent hij. Ook zegt hij dat het ministerie de verschillende ngo’s moet betrekken om de zedendelicten tegen te gaan. Daarnaast moet een kinderinfolijn en een ombudsbureau ingesteld worden. Ook voor de religieuze groepen is er volgens Rathipal een taak weggelegd door voorlichting te geven aan de gemeenschap.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: