‘President houdt AOV’ers worst voor’

Terwijl de salarissen van de president, de vicepresident, ministers, onderministers, assembleeleden, directeuren, onderdirecteuren en ambtenaren  fors zijn gestegen, zijn de seniorenburgers in vergetelheid geraakt. Tijdens de Bigi Sma Dey te Colakreek in oktober had de president onder luid applaus van de seniorenburgers aangekondigd dat zij tegen het einde van het jaar konden rekenen op een verhoging van de AOV- gelden. De omvang van de verhoging was door hem niet bekend gemaakt. Het AOV-bedrag zou in februari 2013 een tweede verhoging ondergaan.
De AOV-gerechtigden reageerden ingenomen bij deze aankondiging en keken reikhalzend uit naar de uitbetaling voor de maand december. De ouderen die per bank het geld ontvangen, kwamen tot de ontdekking dat de president zich niet aan zijn woord heeft gehouden. ‘President Bouterse heeft ons doodleuk een worst voor onze neus gehouden. Zo blijkt het. Het oude bedrag van elke maand, het bedrag van SRD 525, is op onze rekening gestort’, zegt een gebelgde 60-plusser. De seniore burgers voelen zich in de steek gelaten door de president. ‘Wij vragen ons af of wij nog geloof moeten hebben in een president die niet de waarheid vertelt wanneer hij zich ‘happy’ voelt. De verwachting die was gecreëerd door de president, is teniet gedaan. De oudjes hadden gehoopt dat zij evenals vele anderen de komende feestdagen goed zouden kunnen doorbrengen. Deze droom is heel hard verstoord door de werkelijkheid.’
Een medewerker van het AOV- kantoor bevestigt dat de AOV-uitkering niet is verhoogd. ‘Er is geen enkele opdracht binnengekomen om de AOV-uitkering te verhogen. Wij gaan dus door met het bedrag van SRD 525.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: