Lachman wil productiecijfers LVV van afgelopen 10 jaar

De Nieuw Suriname-parlementariër Premdew Lachman wil van de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) cijfers hebben van de productie op landbouw-, veeteelt- en visserijgebied van de afgelopen 10 jaar. ‘Alleen zo kunnen we zien of er progressie is gemaakt in deze sectoren’, zei Lachman gisteren in DNA tijdens de tweede ronde van de begrotingsbehandeling. ‘Ik zie geen verschil op het ministerie tussen nu en de vorige regering. Waar is de ‘out of the box thinking’ die deze regering predikt. We zouden de voedselschuur van de Caricom worden, daar merk ik niets van’, sprak Lachman richting de LVV-minister.
Lachman kreeg ondersteuning van NDP’er Amzad Abdoel en VHP-er Lekhram Soerdjan. Adboel zei dat de minister niet alleen de productiecijfers moet presenteren, maar ook hoeveel geld in de 10 jaren is geïnvesteerd in de verschillende sectoren die onder LVV vallen. ‘Is er een groei of afname van de productie’, vroeg Abdoel.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: