Importeurs hebben geen moeite met verkoopdatum vuurwerk

Vuurwerkimporteurs schijnen geen moeite te hebben met de vastgestelde datum voor verkoop van vuurwerk. Een vuurwerkimporteur beaamt dit tegenover de krant. Vuurwerk mag vanaf 27 december worden verkocht. Deze datum was ruim van tevoren bekend bij de importeurs. De importeur heeft rekening gehouden met de verschuiving en daarom maar de helft geïmporteerd in vergelijking met het vorige jaar. Het gaat bij hem om 5 containers. De importeurs hadden het vorige jaar bezwaar geopperd tegen inkorting van de vuurwerkperiode voor dat jaar. Wat het dit  jaar en de komende jaren zou worden, was voor hen toen niet echt van belang.
Waarmee de importeur wel moeite heeft is dat tot 2 januari vuurwerk verkocht mag worden. ‘De ervaring leert dat niemand op 1, maar vooral op 2 januari vuurwerk koopt. Dus het zou wel goed zijn om deze data af te schaffen en de verkoop weer terug te brengen naar bijvoorbeeld 24 december.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: