Camerasysteem flitspalen niet Surinaams

De indertijd door het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) ingestelde flitspalen werken niet. Gebleken is dat het camerasysteem overtreders registreert die nog steeds zijn aangesloten in Europa. Dit heeft tot gevolg dat de verwerking van de camerabeelden na het flitsen alleen in Nederland kan plaatsvinden. Dit zei NDP-assembleelid Rachied Doekhie gisteren in het parlement. De flitspalen zijn van weinig nut, zolang het registratie-  en verwerkingssysteem nog is aangesloten op Europa.  Het filmpje moet eerst opgestuurd worden naar Nederland. Volgens Doekhie is er hier duidelijk sprake van een miskoop en zijn onze kostbare belastingmiddelen onnodig vergooid. De automatische snelheidsmeters zijn in 2009 aangekocht om het verkeer op de wegen veilig te stellen. De flitspalen zouden worden geplaatst op risicowegen waar de meeste aanrijdingen plaatsvinden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: