Barhouder nagelt wanbetalers aan schandpaal

Een barhouder aan de Julianastraat te Nieuw Nickerie heeft de namen van zijn wanbetalers op een groot bord langs de straat geplaatst. De betrokken wanbetalers zijn niet welkom in de bar, totdat zij aan hun verplichtingen hebben voldaan. In een korte reactie zegt een bezoeker van de bar dat alleen in Nickerie deze vorm van ruchtbaarheid wordt gegeven aan wanbetaling. Zodra de heren hebben betaald, zullen de namen worden doorgehaald. De barhouder heeft op basis van krediet alcoholische dranken verkocht. In het verleden hebben de heren hun verplichting netjes nageleefd. Veel ex-militairen gebruiken in afwachting van hun maandelijkse toelage van SRD 200 ook drank bij de barhouder. Dit is het gevolg van alcoholverslaving en posttraumatische aandoeningen bij militairen. De begeleiding van deze militairen is op losse schroeven.
Onlangs heeft het parlement de wet op de accijnzen aangepast ter demotivatie van het gebruik van genotmiddelen, maar deze wet heeft bitter weinig vruchten afgeworpen. Sommige winkels verkopen alcoholische dranken met en zonder zegel. De niet verzegelde flessen worden buiten de schappen gehouden. Om de voorraad snel te verkopen, schromen winkeliers en barhouders er niet voor om zelfs op kredietbasis te verkopen aan alcoholverslaafden. De wanbetalers beroepen zich erop dat er illegaal alcohol aan hen is verkocht. Bij teveel aanmaningen dreigen zij de winkelier aan te geven bij de bevoegde instanties. De overheid zal ter bescherming van burgers en het genereren van accijnzen haar controlemechanisme moeten inschakelen.
N. Ramjiawan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: