Ziekenhuis Albina over een jaar een feit

Binnen een jaar moet een ziekenhuis voor de bewoners van Albina en omstreken een feit zijn. Men hoeft dan niet naar de Franse kant of naar Paramaribo voor medische behandeling. Gisteren heeft aan de Oost-Westverbinding kilometer 135 de onthulling plaatsgevonden van het naambord. De eerste fase van dit project is het bouwrijp maken van het terrein. De consultancywerkzaamheden zullen door NV Sintec uitgevoerd worden.  Ulrich Nooitmeer van Sintec heeft de verwachting dat de werkzaamheden goed zullen verlopen.
Het terrein zal worden voorzien van verharde wegen, een verhard voetpad en woningen voor de artsen en specialisten. Het ziekenhuis zal een kinderafdeling,  een operatiekamer, een mortuarium, een beddenzaal en administratieruimten hebben. Minister Michel Blokland beloofde dat de mensen van Albina en omstreken die ontwikkeling zullen krijgen, waarop zij recht hebben. Op hen doet hij daarom een beroep om ook hun schouders onder het werk te zetten. Volgens hem moeten de burgers niet aan de kantlijn staan, maar zelf actief participeren aan de ontwikkeling van hun gebied. De kinderen moeten gewezen worden op de mogelijkheden in hun eigen regio. Hij geeft aan dat Albina enorme mogelijkheden heeft om de ontwikkeling zelf tot stand te brengen.
De parlementariër, Ronnie Brunswijk, is zeer ingenomen met dit project. Hij is heel blij dat zij al die tijd konden rekenen op hulp van de Franse artsen. Hij meent dat zij nooit zijn gediscrimineerd. Er werd gelijk hulp aangeboden. Hij belooft dat ook de Fransen straks in het ziekenhuis van Albina terecht kunnen en dat zij op dezelfde wijze behandeld zullen worden, zoals de Surinamers aan de Franse kant. Dat is wat Suriname hen tenminste kan aanbieden voor de jarenlange hulp. Brunswijk gaf verder aan dat het bij deze regering niet alleen praten is, maar dat zij werkelijk doet wat zij zegt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: