Eerste lustrum DNA-gevecht Brunswijk-Somohardjo versus Doekhie


Het is 5 jaar geleden dat er een ordinaire en genante vechtpartij plaatsvond in de DNA. Daarbij werd de NDP’er Rachied Doekhie afgetakeld door Ronnie Brunswijk (Abop) en DNA-voorzitter Paul Somohardjo (PL). Doekhie gaf toen in het parlement aan dat Somohardjo en zijn partij betrokken waren bij grondmalversaties. Dit viel niet in de goede aarde bij Somohardjo; hij diende Doekhie van repliek en schorste hierna de vergadering. De woordenwisseling tussen Somohardjo en Doekhie bleef echter doorgaan. Het kwam zover dat Somohardjo het toenmalige oppositielid Doekhie naar zich toeriep. Doekhie ging in op de uitnodiging van Somohardjo en liep zijn richting op waar ook Brunswijk bij stond. Het was Doekhie eerst die een slaande beweging maakte richting Somohardjo. Brunswijk sprong meteen in en gooide Doekhie omver. Hierna trok hij hem naar de andere kant op de vloer. Somohardjo deelde hem toen twee ferme trappen uit. Vervolgens pakte Brunswijk de NDP’er op en gooide hem enkele meters verder. Voordat de Abop-leider Doekhie voor de derde keer zou optillen en stoten, kwam de politie ertussen. Brunswijk en Somohardjo zijn nu de troste coalitiepartners samen met Doekhie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: