Communicatienetwerk en apparatuur KPS na 20 jaar vervangen

Het Korps Politie Suriname (KPS) zit met een netwerk en apparatuur die 20 jaar oud zijn en niet langer voldoen aan de eisen van deze tijd. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie weet dat het netwerk heel wat manco’s heeft. Zo valt het netwerk vaker uit. Een ander groot probleem is dat belangrijke gesprekken van het KPS afgeluisterd worden en zodoende cruciale informatie haar weg vindt naar de media. De politie ondervindt hierdoor heel veel belemmering in de uitvoering van haar werkzaamheden.
De leiding van het KPS en de firma Surtel NV hebben gistermiddag het contract ondertekend voor levering van een nieuw communicatienetwerk en apparatuur ten behoeve van het KPS, het Korps Brandweer Suriname (KBS), de Dienst Delinquentenzorg en de Beveiligings – en Bijstandsdienst. De openbare aanbesteding gehouden op 10 september 2012 betrof de levering en installatie van de 1ste fase van het communicatienetwerk en de apparatuur voor de districten Paramaribo, Commewijne, Wanica en Para, inclusief het verzorgen van trainingen ter zake het nieuwe systeem.
Het project is gegund aan de firma Surtel NV. Met deze 1ste fase van het project gaat een investeringsbedrag van SRD 4.814.117,50 gemoeid. Deze 1ste fase moet op 31 maart 2013 worden opgeleverd. Volgens de korpschef gaat het hier om de zogenaamde ‘P – 25 standaard’, een veiligheidsstandaard die thans wereldwijd gebruikt wordt. De bovengenoemde diensteenheden van het ministerie van Justitie en Politie worden de eerste in Suriname met deze veiligheidsstandaarden. Directielid Akrum van Surtel NV noemt het een digitaal ‘state of the art’ project. Volgens Akrum is Surtel sinds 1955 bezig met het plaatsen van netwerken in Suriname.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: