Castelen noemt Doekhie kip zonder kop

‘Een kip zonder ogen kan een korreltje meepikken, maar een kip zonder kop kan niets pikken.’ Zo sprak SPA-assembleelid Guno Castelen de NDP’er Rachied Doekhie dinsdagavond aan in de DNA tijdens de begrotingsbehandeling. Doekhie zwaaide op dat moment met een print-out van een email-bericht dat gestuurd was door Castelen naar iemand in Nederland. Daarin zou Castelen zaken aanhalen over de maatregelen die dc Jerry Miranda van Para getroffen heeft in zijn district. Miranda heeft bepaald dat er tol wordt geheven bij de Saronburg en dat voor de ophaal van huisvuil er betaald moet worden.
Volgens Doekhie is Castelen hiermee a-nationaal bezig. Hierna citeerde hij ook delen uit de mail. Castelen ‘zweerde’ dat hij nooit een email heeft gekregen of verstuurd naar een blanke man. ‘Maak het bericht openbaar dan’, zei hij. Volgens de SPA-voorzitter heeft Doekhie zelf een mail in elkaar gezet om hem te bezwaren. DNA-voorzitter Jenny Simons wilde ook inzage hebben in het stuk. Volgens haar was het een doorgestuurde mail, hetgeen niet strafbaar is. Toen Castelen erop aandrong dat de mail openbaar gemaakt moest worden in het parlement, schorste Simons de vergadering.
Hierna ging Castelen naar Doekhie om inzage te hebben in de mail. Ricardo Panka, fractieleider van de Megacombinatie, ondersteunde Doekhie om het stuk niet af te geven. Ook NF-fractieleider Radjkoemar Randjietsingh kwam zich bemoeien met de zaak, waardoor het bijna uit de hand liep. De vergadering werd verdaagd naar vandaag.
Volgens voorzitter Simons is tussen 19.00 uur en 20.00 uur de ‘leba yuru’ van het parlement. Het loopt altijd uit de hand tijdens dit uur. Daarom stelde ze voor om iedere dag eerder te beginnen, om 09.00 uur, zodat men tegen 19.00 uur kan stoppen. Dinsdag werd er een vergadering voor 09.00 uur uitgeschreven, maar toen waren er maar 5 coalitieleden aanwezig in de zaal.
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: