Verpletterde nederlaag voor Vasas tegen Flora

De SV Flora heeft zijn derde wedstrijd in de competitie van de NGVB groots gewonnen. De semikampioen verpletterde Vasas met 11-0. Flora won reeds in zijn eerste wedstrijd met 7-2 van Benfica en met 3-0 van Jong Aurora. Hiermede heeft ze reeds een record aantal  van 20 doelpunten gescoord. Voor Vasas was dit de derde nederlaag op rij. Vasas onderging deze nederlaag door strubbelingen en ontevredenheid binnen de ploeg en een slechte conditie van het team. De ontevredenheid bestond uit het feit, dat bij de opstelling van de basisspelers er jongens werden ingezet die de trainingen niet hadden bezocht. Flora maakte met zijn agressief spel dan ook goed gebruik van de strubbelingen. Binnen de eerste 45 minuten was het dan ook 5-0. In de tweede fase werd de eindscore naar 11-0 getild. Onan Goudmijn en Valentino Wilsterman scoorden elk een hattrick (3x), Kevin Koningsbloem (2x), Ravello Wilsterman (2x) en Clarence Blatz scoorden ook. De spelers Ferousie Soepar en Miquel Sawirono van Vasas waren goed voor  de rode kaart.
Slee Juniors  behaalde zijn tweede overwinning in de competitie door Jong Aurora met 4-3 te verslaan. Bij de rust leidde Slee Juniors met 4-2, terwijl Jong Aurora in de tweede helft  er in slaagde de achterstand terug te brengen naar 3-4. Voor Slee Juniors scoorden Robby Bodjie (2x), Densi Amiemba en Diego Bodjie. Voor Jong Aurora, die de derde nederlaag op rij leed, scoorden Jason Lugard (2x) en Iddo Lugard. Raema Lugard van Jong Aurora en Etiene Amiemba van Slee Juniors kregen de rode kaart.
Alabi Boys pakte zijn tweede zege van het seizoen door Puwanani met 4-3 te kloppen. Bij de rust kwamen beide ploegen tot een gelijke score van 2-2. In de 47ste minuut na de rust kwam Puwanani op een 3-2 voorsprong, terwijl Alabi Boys in de laatste vijf minuten van de wedstrijd de zege binnen haalde. Voor Alabi Boys scoorden Sente Abauna, Eslie  Banai, Radjen Banai en Zico Popoe. Voor Puwanani, die de eerste nederlaag leed uit drie wedstrijden, scoorden Gilberto Letnom (2x) en Jason Wirjoinangoen. Alabi Boys bestaat uit voornamelijk jongens van SV Guanini die bij de WSO uitkwam.
In de U-20 competitie leed Flora vrijdagavond een gevoelige nederlaag van 0-1 tegen Slee Juniors. Een doelpunt  die reeds in de 29ste minuut van de eerste helft werd  gescoord door Denilson Haabo, terwijl Haines Amiemba eveneens van Slee Juniors na tweemaal geel de rode kaart kreeg. Vasas en Jong Aurora kwamen tot een 1-1 gelijk spel, na een 1-0 voorsprong voor Vasas bij de rust. De doelpunten kwamen van Faustino Koster voor Vasas en Ollher Petrusi voor Jong Aurora.
Het programma voor vanavond om 18.00 uur  Puwanani tegen Vasas en om 20.00 uur PVV tegen Napoli.