Vp verantwoordt zwakke ministeries

De vicepresident, Robert Ameerali, draagt de verantwoordelijkheid van de zwakke ministeries. De meest aangevallen ministeries waaronder TCT en Sozavo mogen geen antwoorden geven op vragen over bepaalde onderwerpen in DNA tijdens de begrotingsbehandeling. Vooral deze twee ministeries, beiden afkomstig van de Abop, worden door de oppositie onder vuur genomen, waarbij de ministers niet in staat zijn behoorlijke antwoorden te geven op de vragen.
Reeds eerder berichtte Dagblad Suriname dat de minister van Sozavo, Alice Amafo, alle vragen met betrekking tot armoede bestrijding doorverwees naar de vp, omdat de vp de middelen hiervoor onder zijn hoede heeft genomen. Dat blijkt uit onderzoek en gesprekken met coalitieleden. Alle vragen over het vliegverkeer die eigenlijk beantwoord moeten worden door de TCT-minister, is inmiddels ook doorverwezen naar de vp. Dit zorgde gisteren voor wrevel binnen de oppositie. ‘Wij stellen hier vragen in het college en deze worden doorverwezen naar de vp, terwijl de vp niet eens aan het woord komt’, was een van de vele reacties van onder andere Mahinder Rathipal.
De parlementariër Radjkumar Randjietsing was behoorlijk boos over deze kwestie en vroeg DNA-voorzitter Jennifer Simons aandacht hierover. Dat de regering pas in de tweede en derde ronde antwoord geeft op de vragen, heeft volgens Randjietsing geen zin. Er zou volgens hem op zo een manier geen debat mogelijk zijn. Hij zegt dat het parlement zich op zo een manier belachelijk maakt.
De NPS-parlementariër Arthur Tjin A Tsoi vroeg gisteren aan de regering wat er aan de hand was met de SLM. Deze heeft de laatste tijd vaak een ontregeld schema, zeer tot irritatie van de reizigers die urenlang te maken hebben met oponthoud. Tjin-A-Tsoi vroeg zich af wat voor beleid dit is en vroeg via de minister aan de vp of de SLM nog wel behoort tot de betrouwbare vliegmaatschappijen. Op deze vragen moet de vp antwoord geven. De minister van TCT was zelf niet aanwezig bij de vergadering.

error: Kopiëren mag niet!