Koese Soepe wint Mr. Flex Night in Guyana


Hij was de kleinste tussen al de reuzen op de planken in het Nationaal Cultuur Center van Guyana. Koese Soepe, pas gekroond tot Mr. Suriname tijdens de nationale bodybuildingkampioenschappen, heeft ook zijn stempel gedrukt tijdens de inaugurele editie van het Flex Night event. Soepe won zijn klasse (-154 pounds) zonder enig probleem en ging daarna de strijd aan met de drie andere winnaars van de zwaardere klassen voor de overall Mr. Flex Night titel. Ondanks zijn kleine postuur, deed hij qua spiermassa, lichaamsstructuur en fysieke gesteldheid niet onder voor de andere krachtpatsers. Unaniem werd hij tot de koning van de Flex Night gekroond.
In de 154 pounds klasse was hij beter dan 4-voudig Centraal Amerikaans en Caribisch gouden medaillist Sylvan Gardner. In de overall-klasse kwam Soepe te staan tegenover de winnaars van de andere categorieën Rawle Green (+ 176 pounds), Delon Harlequin (166-176 pounds) en Kerwin Clarke (155-165 pounds). In de pose down streden alle 4 bodybuilders om attentie te trekken van de jury, maar het was Soepe die alle aandacht naar zich toe trok. Greene eindigde als tweede, publiekslieveling Clarke derde en Harlequin vierde.
Naast Soepe deden ook de Surinamers Jurgen Tjoekoemba, Melvin Tolud en Wendel Setropawiro mee. Allemaal eindigden in de top 3 van hun klasse. Gisa Ter Haar, Nederlands Fitness kampioen, verzorgde ook een indrukwekkend gastoptreden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: