A SA GO sluit 2012 af

De toneelgroep A Sa Go zal het jaar 2012 afsluiten met 2 toneelopvoeringen. Op 9 december zal haar nieuwste stuk Mati E Nyang Nanga Mati, Mati E Kiri Mati in première gaan in Theater Thalia. Op 12 december zullen we nog een opvoering hebben, vertelt Humphrey van Hetten, regisseur van het stuk. We gaan dus voor dit jaar nog twee keren op de planken verschijnen. Dit stuk, dat is geschreven door Jolanda Wassenaar, gaat over huiselijk geweld en geweld tegen vrouwen. In Suriname kennen we heden ten dage veel gevallen hiervan. Enkele vrouwen hebben zelfs met hun leven moeten  betalen, vertelt van Hetten. Wij willen met dit stuk als boodschap meegeven dat vrouwen juist elkaar moeten ondersteunen om dit probleem op te lossen. De vrouw is niet slechts een verwekker van een kind, maar meer dan dat. En dat moeten zij beseffen. Volgens van Hetten heeft de toneelgroep een succesvol jaar achter de rug. We hebben 5 toneelstukken aan het publiek mogen presenteren in 2012, twee nieuwe films geproduceerd met name Een Geheim en Tranga Lobi. Op 1 september mocht A Sa Go haar 25-jarig bestaan vieren. We hebben optredens verzorgd in de districten, het binnenland, aan de seniorenburgers en gedetineerden en mensen met een beperking. Van Hetten zegt dat de groep dit succes te danken heeft aan de volle ondersteuning van de media en het publiek.  Hij hoopt dat men massaal komt kijken naar haar nieuwste stuk en de boodschap vooral begrijpt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: