Tien lidbonden leveren moederlijsten niet in Hebben tot 10 december de kans om dat te doen

Tien van de 19 lidbonden hebben hun moederlijsten niet ingediend bij de SVB voor het vastgestelde ultimatum van 30 november. Wie de 10 bonden zijn, kon het SVB-secretariaat niet prijsgeven. Volgens de afspraken zouden de lidbonden die 30 november niet zouden halen, alsnog de kans krijgen om de lijsten in te leveren tot uiterlijk 10 december. Wel zullen ze een boete moeten betalen. De namen zijn doorgespeeld aan de Commissie Lidbonden, die een besluit zal moeten nemen als bonden toch in gebreke blijven zulks te doen.
Bekend is dat de WSO, KSB, VBPC en de SVCB enkele van de lidbonden zijn die geen moederlijsten hebben ingeleverd. Ze vinden dat de Commissie Lidbonden zonder overleg een deadline heeft gesteld. In het uiterste geval zullen lidbonden, die geen lijsten hebben ingeleverd, uitgesloten worden van deelname aan het Lidbondentoernooi.
Errol Veldbloem, voorzitter van de WSO, blijft bij zijn standpunt. ‘Wij gaan geen moederlijst inleveren. Ook niet voor 10 december. En boete betalen, dat zullen we nooit doen. Ik blijf erbij dat de voorzitter van de Commissie Lidbonden niet eigendunkelijk een datum kan bepalen voor indiening van de lijsten. Hij moest tenmiste eerst een interne commissievergadering bijeen hebben geroepen’, zegt Veldbloem. ‘Nooit en te nimmer zal iemand de WSO van weerhouden om deel te nemen aan het Lidbondentoernooi, als we onze moederlijsten niet voor 10 december inleveren. Als dat wel gebeurt, stappen we naar de rechter’, zegt hij.

error: Kopiëren mag niet!