Eerste Indiase helikopter al getest

Op 17 november 2012 is de eerste van de 3 helikopters, die voor het Nationaal Leger gebouwd worden in India, getest in de lucht. Dit deelde Defensie-minister Lamure Latour mee in DNA gisteren. De andere twee worden volgend jaar getest. Ook de lang verwachte uitzending van 10 technici om een training in India te volgen, is nu eindelijk aanstaande. De technici zullen een training van maximaal 6 maanden volgen bij de HAL Rotary Wing Academie van de producent  te Bangalore. De huidige regering heeft volgens afspraak al SRD 44 miljoen afgelost voor de bouw van de helikopters. Komend dienstjaar zal er nog SRD 18 miljoen overgemaakt worden. Voor een bedrag van US$ 15.3 miljoen bestelde de toenmalige Defensie-minister Ivan Fernald in 2009 in totaal 3 helikopters in India via een creditline. Het project heeft een aantal stagnaties gekend, maar lijkt nu uiteindelijk gerealiseerd te zullen worden. Eerder in dit jaar zijn Defensie-toppers naar India afgereisd om de verrichtingen van de bouw van de luchtvaartuigen te bezichtigen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!