Taxihouders Paramaribo – Nickerie eisen verhoging maximumsnelheid

De taxi- en garagehouders die de route Paramaribo – Nickerie onderhouden, vragen aan de bevoegde instanties om de maximumsnelheid op bepaalde delen van de Oost-Westverbinding te verruimen. ‘In stede van 3 uren duurt het nu 6 tot 7 uren om een rit vanuit Nickerie naar Paramaribo te maken’, zegt een chauffeur van Fanny’s Garage. De rijwet moet volgens deze chauffeur veranderd worden. ‘Op sommige delen van de Oost-Westverbinding mag je maximaal 40km/u rijden. Er wonen geen mensen daar, noch zijn er huizen. In het district Saramacca komt dit ook voor.’
De bestuurders willen binnen de bebouwde kom wel rekening houden met de snelheidsbeperkingen, maar buiten de bebouwde kom hoeft het maximum van 80km/u niet van kracht te zijn. ‘We vallen soms in slaap door het langzaam rijden op de route van 240 km lang. En als je pech hebt, dan moet je achter een trekker rijden. Dan ben je nog langer op de weg’, klaagt de chauffeur.
De chauffeurs vinden het vreemd dat zelfs bekende politiemannen in hoge rangen in burger razen over de weg met een snelheid boven 100km/u. ‘Maar doordat ze collega’s van elkaar zijn, worden ze niet beboet tijdens verkeersacties. Soms rijden politiewagens onnodige boven de maximumsnelheid. Waarom mogen zij wel en wij niet’, vragen de chauffeurs zich af. De Oost-Westverbinding bevindt zich momenteel in een goede staat en de verlichting is ook goed.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!