Leerkrachten willen nog meer geld

Leerkrachten hebben gisteren uitdrukkelijk mandaat gegeven aan hun bondsvoorzitters in hun strijd om positieverbetering. De onderwijsbonden Fols en BvL eisen dat de toelage voor permanente educatie wordt opgetrokken naar 18% voor het basisonderwijs,17% voor het voj- en vos-onderwijs en 16% voor directeuren op vos-niveau. De toelagen zijn nu gesteld op respectievelijk 8% (glo), 7% (voj/vos) en 6% (vos-directeuren). Die eis wordt niet losgelaten.
De regering heeft tot volgende week de tijd om te reageren op de eis’, zegt Fols-president Marcellino Nerkust aan Dagblad Suriname. Hij sprak samen met BvL-voorzitter Wilgo Valies de leerkrachten toe die in groten getale opgekomen waren in het KOB-centrum. Nerkust zegt dat de aanpassing van de toelagen samen met de door de overheidsvakbonden bedongen 10% loonsverhoging uitgevoerd dient te worden. De bondsvoorzitters weten zich gesterkt door hun achterban in de strijd om positieversterking.
De CLO bekijkt de zaken structureler. Ze wil geen al te hoge aanpassing en mikken op 10% loonsverhoging. Als er een aanpassing komt, is dat voor alle ambtenaren. ‘Over primaire zaken dus niet al te veel turbulentie aan de tafel’, meldt een bron aan Dagblad Suriname. ‘De hete momenten zullen volgen bij de secundaire zaken. Er is nog niets concreet. Als er iets wordt afgesproken, dan zal er ook nog enige tijd nodig zijn voor uitvoering. De Fiso-reeks mag niet verstoord worden’, zegt de bron.
 

error: Kopiëren mag niet!