NPS: ‘Carl Breeveld beweegt zich weer als koorddanser’

‘De politicus Carl Breeveld heeft zich recentelijk weer eens laten gaan. Het lijkt wel alsof deze politicus geen duidelijke en evenwichtige lijn durft te volgen’, schrijft NPS Paramaribo. ‘Tijdens een recent onderhoud met parlementariërs in het kader van de ACP-EU-vergadering die in ons land wordt gehouden, heeft hij namelijk gesteld, dat wat hem betreft het niet uitmaakt welke persoon dan ook de functie van president in ons land vervult. Wij verschillen hier duidelijk van mening met de politicus. Voor ons geldt namelijk dat naast opleiding en competenties vooral voorbeeldig gedrag bepalend moeten zijn om hoge maatschappelijke functies in ons land te vervullen. Ook in de politiek moeten namelijk waarden en normen te allen tijde centraal staan. Waarden en normen worden immers nadrukkelijk in elke beschaafde gemeenschap, en dus ook in de onze, van alle burgers geëist’, meent NPS Paramaribo.
‘Onze grondwet verbiedt personen met onvoorbeeldig gedrag de toegang tot hoge maatschappelijk functies. En niet omdat politici om welke reden dan ook niet in staat zijn geweest om duidelijk gerichte wetgeving te maken die personen met onvoorbeeldig gedrag uitsluiten van hoge maatschappelijke posities mag de politicus gedrag vertonen dat hij in de ene hand water heeft en in de andere hand vuur. Vooral in zijn geval gaan wij er namelijk vanuit dat hij goed bekend is met de grondbeginselen die in het Heilige Boek zijn vastgelegd. De politicus doet er goed aan om het koorddansen in de Surinaamse politiek achterwege te laten.’
De NPS-afdeling vindt het overigens merkwaardig dat toen bekend werd dat de Nederlandse regering de archieven met betrekking tot de omverwerping van de democratisch gekozen regering voor 60 jaar zou wegzetten, deze politicus niet onmiddellijk wat van zich heeft laten horen. ‘Het was de Nationale Partij Suriname die direct harde en felle kritiek had op deze onacceptabele handelwijze van de Nederlandse regering.’
‘Onze gemeenschap heeft het moeilijk genoeg met de vaak lage inkomens bij grote delen van de bevolking en hoge prijzen in de winkels om hiernaast ook geconfronteerd te worden met politici die het blijkbaar moeilijk hebben om consequent goed van kwaad te onderscheiden’, besluit de NPS-afdeling te Paramaribo.
 

error: Kopiëren mag niet!