Onderzoek kogelbrief voortgezet ondanks intrekking aangifte

De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) geeft aan dat ondanks de intrekking van de aangifte van de kogelbrief, zij onverkort doorgaat met het ingesteld onderzoek. Er is inmiddels ook een buurtonderzoek gestart. De kogel is afgestaan aan de afdeling Forensische Opsporing (FO) voor verder onderzoek. De politie zal niet schromen om alle ten dienste staande middelen aan te wenden, om klaarheid te brengen in deze zaak. Een dreigbrief met kogel is afgelopen weekend bezorgd aan Sharona Lieuw On. Zij was van plan met haar organisatie “Jongeren tegen Amnestie” een protestmars te houden zaterdag tijdens de ACP-EU vergadering. Ze zou protesteren tegen de wijziging van de amnestiewet, waarbij ook de verdachten van de Decembermoorden amnestie hebben gekregen. Maar daags voor de betoging kreeg ze een kogelbrief, waarin vermeld stond dat ze liever niet moest protesteren, anders zou haar leven in gevaar zijn. Vader Lieuw On deed aangifte, maar trok deze later in omdat niemand de veiligheid van zijn dochter Lieuw On kon garanderen.

error: Kopiëren mag niet!