Club Neutraal houdt paardenrace op 16 december

Op  zondag16 december organiseert Club Neutraal wederom een paardenrace op Nancy’s Horse Track te Jessurunweg. De animo voor deze sport is groter aan het worden. Al een ruime tijd was de organisatie bezig de paardeneigenaren in Suriname te motiveren om deze potentiële tak van  sport niet te laten liggen, maar deze intensief op te pakken. Er mag gezegd worden dat het Club Neutraal is gelukt om de paardenliefhebbers zover te krijgen om deze sport weer levendig te maken. Nu is het ook levendig voor het volk van Suriname. Velen hebben aangegeven nooit eerder een paard van dichtbij te hebben gezien. Maar nu, dankzij de organisatie kunnen zij de paarden van Surinaamse stallen  hedendaags op een hele sportieve manier zien strijden als echte vedettes.
Verder geeft de organisatie aan dat zij nu hard  bezig is met de voorbereidingen om deze race tot een waar spektakel te maken. In de line up voor deze dag zijn er 6 races gepland, te weten A1300 meter, A1000 meter, B-klasse, C-klasse, D-klasse en de open klasse. De deelnemende paarden in de A1300 meter zullen zijn: Tru Mandate van Jerry Dors, Dreamlins Ladybug van Kavis Parag, Fusy van George Gummels, V-Power van Andy Lijkwan en als favoriet in deze klasse Abby Light van Boyke Nannekhan. In de A1000 meter hebben we Wise Secret van Andy Lijkwan, Valano van Danny Gummels en als favoriet in deze klasse Miricle Run van Robert Blufpand. In de B-klasse strijden Oxygen Power van Diana Gummels, Lexi van Faried Bhageloe, Pegesus Rising van Danny Gummels, Royal Solude van Akshay Phagoe en favoriet is Skor van Faizel Leakat. In de C-klasse zullen tegen elkaar opnemen: Chico van Michel Soengie, Stippel van Michel Soengie, G-Star van Van Brussel, paard van Sowma en als favoriet in deze klasse is Jessica van Raoel Nannekhan. Voor de D-klasse hebben zich heel veel paarden geregistreerd, dus deze wordt de spannenste D race van het jaar.
De organisatie heeft twee teach-inns gepland. De eerste wordt gehouden op woensdag 28 november en is gebaseerd op de kennisgeving van de race met als hoofddoel bespreking van de veiligheid van paard, jockey en publiek. De datum van de tweede teach inn zal nader worden bekendgemaakt.

error: Kopiëren mag niet!