Jahman T exposeert in Nola Hatterman Instituut

Vandaag vindt de opening plaats van de expositie van kunstenaar Jahman T. De expo is getiteld I-lah Libi en duurt tot en met zondag 25 november. De artiest zal zijn autonome tekeningen, verbeeldingstekeningen en portretten tentoon stellen. Jahman T wiens echte naam Ronny Tuinfort is, is op 25 december 1975 geboren in Paramaribo.Als tweede in een gezin van zeven kinderen emigreerde hij in 1990 naar Frans-Guyana, met zijn moeder en broers en zussen.Sedert jonge leeftijd ontdekte hij twee talenten. Eén voor muziek en één voor tekenen welke hij,na een paar lessen gevolgt te hebben, zelf verder ontwikkelde.Als kind van de Amazone, was zijn leven moeilijk met beperkte middelen. Ingebed in een verscheidenheid aan muziek,verwerft hij een muzikaal oor en ontwikkelt hij zijn talent voor de muziek.In 1998 verlaat hij St. Laurent om naar Cayenne te gaan waar hij muzikanten ontmoet en zich verbindt aan de vereniging Lakaz. Sinds zijn jeugd, mede ingegeven door zijn spiritualiteit, houdt hij van reggae muziek. In 2000 richt hij zich volledig tot deze muziek.Hij keert in 2007 terug naar St. Laurent alwaar de reggae meer geworteld is. Omringd door zijn familie, alwaar hij zijn wortels vindt en dus ook de inspiratie en motivatie om zijn liedjes te schrijven.De teksten van Jahman T gaan over de misstanden van het systeem(het onrecht, lijden en de armoede) en de wonden van de mensheid. Het roept op tot gemeenschap met de natuur, respect en eist meer lief te hebben.Zijn cd heeft voor een ieder wat wils met teksten in het Engels, Surinaams of Frans.Switi dei is de naam van zijn eerste cd waarbij getracht is om de ruwe energie welke hij in zijn bezit heeft, te gieten in de vorm van (9) liedjes. Een maal op het podium laat hij zien wat hij is, een ongeslepen diamant.In Frans-Guyane timmert hij al aardig aan de weg, en bij de enkele festiviteiten waarbij hij heeft mogen participeren, wordt hij steevast gevraagd om terug te komen..

error: Kopiëren mag niet!