Verhoging pensioenen in december

Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken bevestigt dat de gepensioneerde ambtenaren in december hun eerste financiële compensatie krijgen. Dat was volgens de bewindsman de boodschap die president Desi Bouterse  mee gaf aan de seniore burgers tijdens de Bigisma Dey op Cola Kreek. Volgens Moestadja, die vooralsnog de hoogte van het percentage niet wil prijsgeven, zal deze operatie gefinancierd worden met de premiemiddelen van het pensioenfonds plus het aanvullend bedrag dat het ministerie van Financiën maandelijks stort voor dit fonds. Hoe groot het additionele bedrag is, kon de bewindsman nog niet aangeven.
De tweede tranche procentuele verhoging op het pensioen zal in februari worden gegeven. Moestadja zegt dat deze exercitie noodzakelijk was om de gepensioneerden alvast tegemoet te komen, daar de transformatie en inpassing van de ABB-pensioenen naar Fiso veel tijd in beslag nemen. De eerste fase van de transformatie is reeds achter de rug. Daarbij zijn ruim 8.000 gepensioneerden overgeheveld naar het Fiso-bestand. Het is nog niet duidelijk wanneer de volgende fase wordt afgerond. Moestadja zegt dat de financiële tegemoetkoming geldt voor de gepensioneerden als de onderstandgenieters. De Biza-minister zegt tenslotte dat er ook wat in het verschiet is voor ‘de bloemen van de natie’: de AOV’ers. Hoeveel het exacte bedrag is dat zij zullen krijgen, is vooralsnog niet duidelijk. Die exercitie moet nog worden gemaakt en besproken in de raad van ministers. De politieke top heeft in ieder geval beslist dat ook de ruim 11.166 AOV-trekkers die nu SRD 500 per maand ontvangen, een verhoging zullen krijgen.
 

error: Kopiëren mag niet!