Ingibakbaweg langer dan een maand zonder water

Het is al langer dan een maand dat bewoners van de Ingibakbaweg te Jarikaba het zonder water moeten doen. Er valt niet eens een druppel water uit de kraan, beklaagt een boze burger zich. De buurt kampt al jaren met waterproblemen. Rond eind 2009 begin 2010 werd er voor gezorgd dat de bewoners over goed drinkwater konden beschikken. Het ongerief is in deze droge periode voelbaar onder de buurtbewoners. Volgens een zeer geïrriteerde bewoner moeten zij SRD 150 per week betalen om te worden voorzien van water. De bewoners moeten op eigen houtje aan water zien te komen. Het water op zich is niet duur,  maar de  vervoerskosten zijn te hoog. De bewoner zegt dat zij de toezegging hadden dat er water geleverd zou worden vanuit het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, maar tot op heden hebben de buurtbewoners daar niets van gemerkt. Volgens de buurtbewoners is de Surinaamse Waterleiding Maatschappij bezig met de overname van het station aldaar.
Edmund Blufpand, pr-officer van de SWM, zegt dat er momenteel wordt gewerkt aan de rehabilitatie van het station om meer water te kunnen produceren. Als deze fase af is, dan zal er gekeken worden naar het probleem van het waternet.
 

error: Kopiëren mag niet!