MC-assembleeleden eisen opheldering omtrent dijkenbouw Coronie

De MC-assembleeleden, Remie Ternadi (MC/NDP) en Anton Paal (MC/Palu), willen van de regering duidelijkheid omtrent de gewijzigde inzichten met betrekking tot de bouw van de zeedijk in Coronie. Door het stoppen van de bouwwerkzaamheden aan de dijk, zullen de arbeiders in een onzekere situatie terechtkomen. Deze arbeiders zouden tot de oplevering van de dijk verzekerd zijn van een vast inkomen. Ze vrezen hun sociale verplichtingen niet te kunnen nakomen als het besluit genomen wordt de bouw te staken. De Coronianen roeren zich op dit moment. Ze willen duidelijkheid over de gewijzigde inzichten en wat de deskundigen precies bedoelen met de voorgestelde temporisering van de bouwactiviteiten. De Coronianen zijn volgens Ternadi geen voorstanders van stopzetting van de dijkenbouw. Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW) had laten doorschemeren dat vanwege landaanwas de natuurlijke schoeiing hersteld wordt en de dijk waarschijnlijk geen noodzaak meer is.

error: Kopiëren mag niet!