Getuige herkent politieman in knevelarijzaak niet

De politiefunctionaris Sharvin D., die wegens knevelarij en machtsmisbruik is aangehouden, verscheen gisteren voor rechter Alida Johanns. De magistraat hoorde in deze zaak een getuige. Twee van de getuigen verschenen niet op de zitting. Kennelijk vertoeven zij in het binnenland. De getuige verklaarde dat de benadeelde L. kwik wilde kopen. Hij kende iemand, maar die persoon verkocht het spul voor US$ 350 per kilo. L. vroeg de getuige of hij iemand kende die het goedkoper verkocht. Op zijn beurt belde de getuige ene Biga van Nickerie. Hij gaf 1 kilo kwik voor US$ 260. L. was het eens met de prijs en had belangstelling voor 10 kilo. Later veranderde hij van mening en wilde 12 kilo’s. Biga had niet zoveel en verwees hen naar een vriend.
De vriend belde L. met privénummer. Er werd afgesproken om bij Riverclub te komen. De getuige gaf US$ 3.000 aan de vriend van Biga. In ruil daarvoor kreeg hij kwik in een halve liter cola fles. Op het moment van overhandiging van het kwik verschenen twee politiemannen ter plekke. Slechts een van hen was in uniform gekleed. Zij vroegen  de benadeelde en de getuige naar hun paspoorten. Onderweg gaf de getuige de politieambtenaar te kennen dat L. geen paspoort had. De zaak werd toen onderling geregeld. Zij gaven de politiefunctionaris US$ 100 en een bedrag in SRD. Op dezelfde dag gingen de getuige en de benadeelde L. naar Geyersvlijt om hun beklag te doen. Zij wilden hun US$ 3.000 terug.
L. herkende de verdachte als te zijn een van de politiemannen. Op zitting en bij de politie kon de getuige de verdachte echter niet herkennen. Hij zei dat hij niet met zekerheid kon zeggen of het inderdaad om deze politieman ging. Naar aanleiding van de verklaring van de getuige deed advocaat Dwight Kraag de rechter het verzoek om de vrijheidsbeneming van de verdachte te willen opschorten. De magistraat parkeerde het verzoek, omdat de verdachte in zijn eigen verklaring aangeeft dat hij op de plaats is geweest en dat hij geld heeft aangenomen. Op 29 november wordt de zaak verder behandeld. Op die dag zullen de twee andere getuigen worden medegebracht.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!