Directoraat Belastingen investeert in ‘middle management’

Op 6 november namen 38 leidinggevenden van de Belastingdienst hun certificaat in ontvangst, nadat zij de training Effectief Middle Management succesvol hebben afgerond. De cursus is bedoeld om de managers te stimuleren een beter mens te worden op het werk en in het privéleven. Ook wordt van de leidinggevenden verwacht dat zij een cultuuromslag binnen de organisatie helpen realiseren, waarbij een klimaat van plezier, passie, integriteit, leren en vertrouwen wordt gecreëerd.
Tijdens de training is de nadruk gelegd op de ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten, persoonlijke effectiviteit, integriteit en beheersing van de bedrijfsprocessen. De Belastingen-directeur, Cornelis van Dijk, is blij met de vooruitgang en geeft aan dat het ‘middle managementteam’ een belangrijke rol te vervullen heeft met de op komst zijnde hervorming van de organisatie. “We zijn bezig met een brede belastinghervorming. We gaan nu van de IST- naar de SOL-positie en uw bijdrage is in deze niet weg te denken”, zei van Dijk.
Voor de directeur is het van belang dat er veel aandacht besteed wordt aan communicatie, omdat het een belangrijke tool is om het personeel te bereiken. Carlo Lemen van het Ontvangkantoor der Directe Belastingen is nu beter geïnformeerd hoe effectief en efficiënt te communiceren. “Je krijgt het gevoel, dat je de hele wereld aankan. De grootste uitdaging is om een beter mens te worden, zodat je de mensen beter kan betrekken”, vertelt Lemen.
Romeo Sabiran van de Inspectie der Directe Belastingen vindt de training praktisch. “Het zijn meer de acties die je plant om je doelen te bereiken. Die kan je goed monitoren”, zegt hij. De studie geeft duidelijk aan dat aan zelfreflectie gedaan moet worden om een goed mens te zijn. “Je moet jezelf goed leiden alvorens je een ander kan managen. Als je huis overhoop is, kom je met die bagage aan het werk en ga je het afreageren op de medewerkers.”
Michel Karsoredjo van de Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen heeft veel opgestoken op het persoonlijke en organisatorische vlak. “De cursus is modern, toekomstgericht en innovatief. Het is niet alleen voor de organisatie, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Als het goed gaat met jouw en je gezin, zal het ook goed gaan met je werk”, benadrukt Karsoredjo.
De training is uitgevoerd in 8 sessies en was gebaseerd op  het invullen van de Organisatorische Balanced Scorecard en de Personal Balanced Scorecard uitgaande van het Strategisch Plan van het ministerie van Financiën. De cursus is verzorgd door Hubert Rampersad.

error: Kopiëren mag niet!