Wonen te Nw. Weergevonden / Santodorp is een lijdensweg

Als ik nu een keuze moest maken over mijn woonplaats dan had ik absoluut voor een andere buurt gekozen. Wij ontberen hier de meest elementaire zaken om met enig gemak te leven.
Vanaf 1994 zitten wij met het probleem van water. Bij elke droge tijd moeten wij op zoek gaan naar water. Vroeger konden wij nog water kopen bij de Dienst Watervoorziening. Men heeft nu wel beloofd gratis water te distribueren, maar dat gebeurt met ‘names and faces’. Er  wordt met water gesjoemeld. Er is helemaal geen controle, mooie televisieprogramma’s via Infoact ten spijt. Toen de buurtbewoners hadden geprotesteerd, kwamen de mannen van SWM opmeten maar daarbij is het gebleven. Nw. Weergevonden en Santodorp komen op hun kaart blijkbaar niet meer voor.  Ditzelfde probleem van ‘names and faces’ hebben we in vrijwel alle gebieden waar er momenteel een schaarste is aan water en de Dienst Watervoorziening met de distributie is belast. Klaarblijkelijk moeten de controleurs vervangen worden. Bewoners van Commewijne klagen ook dagelijks.
Om de werkplek te bereiken is het elke morgen weer een misère met het openbaar vervoer. De PSB-bussen keren halverwege hun route terug, waardoor zij die te Santodorp wonen, moeilijk aan vervoer komen.  Ik heb al meerdere malen een taxi moeten betalen. Kan de ‘busdienst’ ’s morgens geen controle uitoefenen door bijvoorbeeld iemand bij de eindhalte te laten postvatten? U zou de bewoners van Santodorp en omgeving een goede dienst bewijzen. Minister van TCT, laat u toch ook eens een keertje van uw goede zijde zien. U bent er niet alleen om lintjes te knippen. Chaos en wanorde moeten aangepakt worden.  Goed en gereguleerd transport is noodzakelijk om tenminste de werkende klasse en schoolkinderen op tijd en met vaste regelmaat op hun bestemming te krijgen.
De jeugd uit deze omgeving heeft geen recreatiemogelijkheden. Waar er vroeger een voetbalveld was, staat nu een politiepost. Het is best wel te begrijpen dat men heel gemakkelijk het verkeerde pad kan opgaan; heel jammer zal dat zijn. Er is wel een voetbalveld in de buurt, maar dan moet je SRD 70 voor elke twee uren betalen om er te kunnen voetballen. Wij willen een verzoek doen aan de regering om ook Santodorp en omgeving mee te nemen in de sociale controle welke door de president beloofd was. Wij maken toch ook deel uit van de Surinaamse gemeenschap? Waarom wordt er dan met twee maten gemeten?
Een bezorgde buurtbewoner (L.F.A. /  I.B.)

error: Kopiëren mag niet!