Brandweercommandant en bond weer ‘vrienden’

Op uitnodiging van brandweercommandant Cecil Waal is met het bestuur van de brandweerbond donderdag een positief gesprek gevoerd. ‘Directie en bond lagen geruime tijd met elkaar overhoop. Partijen zijn tot een vergelijk gekomen’, zegt de voorzitter van de bond, John Seedorf. Het eerdere besluit om geen opdrachten van de brandweercommandant te aanvaarden, is volgens Seedorf teruggedraaid.
Moederbond-voorzitter Freddy Brug en beleidsadviseur Carlo Hunsel waren ook aanwezig bij het gesprek. ‘Wij zijn tot de conclusie gekomen dat de situatie ongezond is en dat partijen duidelijk kenbaar hebben gemaakt rust te willen brengen binnen de organisatie.’ Volgens Seedorf is gistermorgen bij een algemene ledenvergadering (alv) besloten om de bondsvoorzitter en zijn bestuur de gelegenheid te geven om verdere gesprekken te voeren met commandant Waal zodat de knelpunten weggewerkt kunnen worden.
De slechte communicatie tussen partijen is één van de knelpunten. ‘Wij als bond hebben aangegeven dat als partijen niet communiceren, problemen zich zullen blijven voordoen.’ Besloten is om medezeggenschap te introduceren binnen de organisatie. ‘Mensen met wie je werkt, hebben vaak genoeg bruikbare adviezen.’ Verder zal er volgens Seedorf bijzondere aandacht worden besteed aan de brandveiligheid. ‘We gaan met ons allen gezamenlijk werken aan deze punten.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!