Openbare School Sophia’s Lust 1 dit schooljaar nog open

Onderwijsonderdirecteur Kenneth Biervliet bracht gisteren het goede nieuws. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft besloten dat de Openbare School Sophia’s Lust 1 dit schooljaar niet meer wordt ontmanteld. De ouders zijn erg opgelucht met deze toezegging. Het was Biervliet die samen met een delegatie op 19 oktober een bezoek bracht aan de school en de leerkrachten, leerlingen en ouders meedeelde dat deze school, die in zeer deplorabele staat verkeert, binnenkort ontmanteld zou worden. De leerlingen zouden opgevangen worden in de drie nieuwe lokalen die bijgebouwd worden op OS Sophia’s Lust 2. Het nieuws van de ontmanteling zorgde voor veel boze reacties vanuit de ouders. Een eerste straatactie werd op het allerlaatste moment afgeblazen, nadat DNA-lid Amzad Abdoel beloofde een onderhoud te zullen hebben met onderwijsminister Shirley Sitaldin. Abdoel kreeg slechts de Minov-directeur aan de lijn en het resultaat was niet bevredigend.
Ontevreden ouders togen gistermorgen de straat op en barricadeerden de Sophia’s Lustweg. De ouders en leerlingen hadden de weg gebarricadeerd, waardoor er enorme files op de weg ontstonden. Veel automobilisten die op weg naar het werk waren, belandden in deze file. De politie heeft moeten ingrijpen bij de actievoerende ouders. Twee ouders, die erg verhit waren, moesten zelfs afgevoerd worden. De overige ouders zijn vervolgens naar de politiepost aan de Derde Rijweg gelopen om vrijlating van hun medeactievoerders te eisen. Een politie-inspecteur waarschuwde de ouders dat hun actie de openbare orde niet mag verstoren, omdat de politie anders weer zal optreden. Intussen zijn de twee omstanders vrijgelaten.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!