Meer bonden zoeken aansluiting bij bestuur Brug

Het interim bestuur van de Moederbond, onder leiding van Freddy Brug, schijnt het vertrouwen te winnen van het leeuwendeel van de lidbonden. Steeds meer bonden zoeken aansluiting bij het voorlopig bestuur, dat op 9 oktober gekozen werd om de belangen van de leden te behartigen tot de verkiezing van een nieuw bondsbestuur. Michael Sallons van het interim bestuur van de Moederbond bevestigt de toenadering van het aantal lidbonden dat zich nog niet losgemaakt heeft van het Moederbonds-bestuur, onder leiding van Errol Snijders. Bij het interim bestuur zijn 27 van de 32 lidbonden van de AVVS De Moederbond definitief aangesloten. Sallons verwacht dat de rechter binnenkort uitspraak zal doen in de rechtszaak die het interim bestuur  heeft aangespannen tegen Snijders. Met deze rechtszaak wil het voorlopig bestuur gedaan krijgen dat Snijders zich niet meer als voorzitter van de vakcentrale uitgeeft. Snijders heeft op zijn beurt het interim bestuur voor de rechter gesleept om de onrechtmatigheid van dit bestuur bevestigd te krijgen. Sallons zegt dat de advocaat van het interim bestuur afgelopen maandag de case heeft verdedigd. Het ligt nu aan de tegenpartij om zijn zegje te doen, waarna het te verwachten vonnis wordt uitgesproken.

error: Kopiëren mag niet!