Kinderafdeling RK Ziekenhuis krijgt crash cart van Kiwanis Club Tourtonne

Ingrid Andries, voorzitter Kiwanis Club Tourtonne, heeft gisteren in aanwezigheid van haar bijna voltallig bestuur, een crash cart aan de kinderafdeling van het St. Vincentius Ziekenhuis overhandigd. Middels een stevige handdruk nam St. Vincentius Ziekenhuis – directeur Manoj Hindori de crash cart symbolisch in ontvangst.
Een crash cart is een medische kar die alle benodigde apparaten en medicaties bevat, welke nodig zijn om in geval van levensnood spoedeisende hulp te kunnen bieden aan daarvoor in aanmerking komende patiënten. In gevallen waarbij het hart of de longen van een patiënt gevaar lopen het te begeven of een patiënt in shock dreigt te geraken, wordt de crash cart met spoed gebracht naar het bed van de patiënt, waar er acute hulp wordt geboden om de organen weer op gang te brengen. Op deze manier kan een crash cart letterlijk vele levens redden. De kinderartsen van het St. Vincentius Ziekenhuis die aanwezig waren bij de overhandiging spraken elk over een waardevol en fantastisch geschenk aan het ziekenhuis.
Het bedrag dat met de realisatie van dit project gepaard gaat, en dat is ruim US$ 7,900,  is door Kiwanis Club Tourtonne in verband met hun dertigjarig bestaan op 14 juni 2012 beschikbaar gesteld. De serviceclub heeft zich voor deze keer specifiek erop gericht om de kinderafdeling van het St. Vincentius Ziekenhuis de helpende hand te bieden. Met deze donatie wil Kiwanis Club Tourtonne op haar eigen wijze een bijdrage leveren om te geraken tot een verbeterde gezondheidszorg voor met name het jonge kind in Suriname.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!