Driftkop gaat een jaar en drie maanden de bak in

De 27-jarige Graxen Scholsberg gaat voor een jaar en drie maanden de bak in. De verdachte heeft het slachtoffer Jimmy een steek in zijn buikstreek toegebracht. De verdachte kon zich zijn handelingen niet meer heugen, omdat hij onder invloed van alcohol zou hebben gehandeld. De steekpartij heeft in een bar plaatsgevonden. Het slachtoffer zat met iemand te praten over een voetbalwedstrijd. De verdachte is zich gaan bemoeien in het gesprek en bedreigde Jimmy te zullen neersteken. De verdachte heeft zijn woorden in daden omgezet. Hij heeft het slachtoffer daadwerkelijk verwond met een keukenmes. Volgens een getuige is de verdachte niet voor rede vatbaar als hij onder invloed is. Hij wordt zeer agressief. Vanwege dit gedrag heeft de getuige geen contact meer met hem. Het slachtoffer is persoonlijk aangifte gaan doen bij de politie. Hij was besmeurd met bloed. Toen de politie op de plaats van delict arriveerde, werd de verdachte met het bebloede mes aangetroffen. De dader had niet genoeg aan de verwonding die hij al had aangebracht. Toen de politie hem naar het bureau bracht, heeft hij het slachtoffer dat op de grond lag om vervoerd te worden naar de Spoedeisend Hulp, getracht te schoppen aan zijn hoofd. De politie moest hem daartoe verhinderen.
Openbare aanklager Nirmala Maikoe achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en vorderde een celstraf van een jaar en zes maanden met aftrek. Dit, mede gelet op de inlichtingenstaat. Schorsberg was eerder veroordeeld ter zake mishandeling en andere feiten.
Advocaat Valery Pique pleitte voor een mildere straf gelet op de omstandigheden. De verdachte is de enige kostwinner. De raadsman attendeerde de verdachte erop om geen alcoholische drank meer te gebruiken. De rechter achtte het feit zeer ernstig. Zij vond het wel vreemd hoe de verdachte zich zijn daad niet meer kan heugen. De magistraat veroordeelde Schorsberg tot een celstraf van een jaar en drie maanden.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!