Driedaagse Internationale Islamitische Convention in Suriname

De Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV) organiseert een driedaagse Internationale Islamitische Convention op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 november 2012 in haar hoofdkwartier aan de Keizerstraat te Paramaribo. Het thema van deze driedaagse convention is“My perception of Islam, Religion of Peace”. Aan Suriname is na acht jaren wederom de eer te beurt gevallen om zo een convention te organiseren. In 2004 trad Suriname ook al als gastland op’, zegt SIV-voorzitter dr. Robbert Bipat. Volgens PR-officer Faried Pierkhan is er voor deze periode gekozen om twee redenen; Suriname is ook gastland van de EU-ACP conferentie en de SIV bestaat er op 17 november 83 jaar.
De bedoeling van deze conventie is om geloofsgenoten en geïnteresseerden in een Islamitische setting bij elkaar te brengen en in het bijzonder om de religie te plaatsen tegen de achtergrond van de hedendaagse internationale wereldproblematiek. Nationale als internationale inleiders zullen actuele onderwerpen die op de internationale politieke agenda staan en die belicht worden
in het internationale nieuws, vanuit een Islamitisch perspectief belichten. Er zal tijdens de conventies gelegenheid zijn om interactief te communiceren met de inleiders. Thema’s die aan de orde komen tijdens de conventie zijn onder andere de essentiële plichten binnen de Islam, de Islam en geweld, de Islam en de nationale politiek, de jihad-plicht, Islam, zelfmoordaanslagen en terrorisme, Islam en de VN, Islam en andere religiën, de opkomende Islamofobie in de westerse wereld en Islam en vrouwenrechten. Ook jongeren en vrouwen zullen massaal kunnen participeren aan deze belangrijke conferentie.
Aan deze convention zullen vertegenwoordigers van verengingen uit verschillende landen die zijn aangesloten bij de Ahmadiyya Anjuman Isha’at Islam, Lahore ( AAII Lahore), deelnemen. Zo bijvoorbeeld uit Pakistan, India, Nieuw Zeeland, Indonesië, Australië, Engeland, Nederland, Duitsland, USA, Canada, Trinidad en Guyana. Ook officiële instanties zullen bij de convention aanwezig zijn of actief daaraan participeren. De organisator van deze conferentie hoopt dat president Desi Bouterse ingaat op het verzoek om de opening te verrichten. Het ligt in de bedoeling dat er een eindverslag komt van de resultaten van deze convention die aan de regering, religieuze organisaties en andere instituten aangeboden zal worden.

error: Kopiëren mag niet!