BPAS blijft bij Moederbond-bestuur Snijders

‘Wij kiezen geen partij, maar gaan voor rechtvaardigheid en rechtmatigheid’,  zegt voorzitter Gustaaf Gallant van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren Suriname (BPAS). De BPAS is één van de bonden die nog deel uitmaken van het bestuur van AVVS De Moederbond onder leiding van Errol Snijders. De bond heeft een positie in het hoofdbestuur van de centrale. Gallant zegt dat het bestuur een accountant in de arm heeft genomen om de boeken te controleren. De uitkomsten van dit onderzoek zijn binnenkort beschikbaar. De BPAS-voorzitter zegt dat de accountant niet eerder aan de slag kon, omdat er geen middelen waren om hem te betalen.
‘Als de bonden van het andere kamp twee jaar weigerden te betalen, vanwaar moet het bestuur de gelden vinden om de deskundige te betalen’, vraagt Gallant zich af. Het accountantsbureau vroeg 11.000 Amerikaanse dollars om het onderzoek te verrichten. Het bestuur heeft met veel moeite wat middelen kunnen vergaren om de accountant aan het werk te zetten. Gallant zegt dat de BPAS de ontwikkelingen bij de vakcentrale en het interim-bestuur rustig afwacht.

error: Kopiëren mag niet!