Vinod Lachmon boekt winst op Ashwien Bierdjoe

Op donderdag hervatte de damvereniging Combinatie’80 haar interne competitie. Vinod Lachmon nam het op tegen Ashwien Bierdjoe. Het was een gelijkopgaande strijd totdat Bierdjoe een verkeerde voortzetting koos in de 28ste zet. Lachmon verraste hem daarna met een damcombinatie. Na enkele zetten capituleerde Bierdjoe. Damdokter John Sadiek had als opponent zijn oudste zoon Reza. Ook een boeiende partij totdat Reza in de 21ste zet een combinatie uitvoerde, waarbij hij dacht een schijfvoordeel te halen. Echter speelde vader John daarna 15-20 en toen pas zag Reza dat het een lokzet was geweest van de Internationale Meester. Reza was nu genoodzaakt een schijf te offeren anders zou hij op slag verliezen. De damdokter buitte dit uit en won uiteindelijk door secuur spel. Ook stonden tegenover elkaar twee nationale ex-demikampioenen, Dheeradjdutt Somai en Jerry Sadiek. Een zeer gedurfde partij door beide spelers. Op een gegeven moment ging Sadiek 2 schijven vangen en toen was Somai genoodzaakt in de opsluiting te gaan. Het duurde nog even en langzaam, maar zeker begon Sadiek meer pressie uit te oefenen waardoor Somai toch een schijf moest offeren. Jerry won later de partij. De volgende speelavond is op donderdag 11 oktober a.s. om 20.00 uur.
 

De top 10 ziet er nu als volgt uit:
1.      Hendrik Kerto……………….12 pnt uit 8
2.      Jerry Sadiek………………….  11 pnt uit 6
3.      John Sadiek………………….. 11 pnt uit 7
4.      Pradeep Hardajal………….. 10 pnt uit 9
5.      Sanjay Beharie………………..9 pnt uit 9
6.      Vinod Lachmon……………..9 pnt uit 9
7.      Tariq Sadiek………………..…8 pnt uit 6
8.      Ashwien Bierdjoe…………… 8 pnt uit 7
9.      Sankar Gangaram Panday…6 pnt uit 7
10.  Dheeradjdutt Somai…………6 pnt uit 7

error: Kopiëren mag niet!